Γνώρισέ μας!

LIFE LOVES YOU

Γεννιόμαστε με την ικανότητα να ονειρευόμαστε και εκείνοι που μας έφεραν στον κόσμο μας διδάσκουν πως να το κάνουμε σύμφωνα με τα δικά τους πρότυπα και τα κοινωνικά στερεότυπα.

Αν τα όνειρά μας και οι σκέψεις μας ευθυγραμμίζονται με τις πράξεις μας, τότε μιλάμε για ακεραιότητα, οπότε τείνουμε προς την ευτυχία.

Αν ωστόσο άλλα πιστεύουμε και άλλα υλοποιούμε τότε δεν μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι.

To lly είναι ο χώρος όπου μέσα από την διαδικασία του coaching θα μπορέσεις να ανακαλύψεις την ομορφότερη πλευρά του εαυτού σου, τα δικά σου όνειρα και να δημιουργήσεις τη ζωή και τις σχέσεις που ΕΣΥ επιθυμείς.

Είναι οι άνθρωποι που με την εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία βρίσκονται δίπλα σου σε κάθε βήμα, σε κάθε σκοτάδι, σε κάθε σου νίκη.

Είναι το όραμα: Να δημιουργήσουμε μία κοινωνία που θα αποτελείται από Αυθεντικούς και Ηθικούς ανθρώπους με αυτογνωσία, αυτοπεποίθηση, και εσωτερική ελευθερία.

Όταν τα πράγματα αλλάζουν μέσα σου, αλλάζουν και γύρω σου!

Η ιστορία μου!

Είμαι η Μαρία Καρακώστα.


Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα με καταγωγή από τον Παλαμά Καρδίτσας. Τα παιδικά μου χρόνια συνοδεύονται από αρκετές αναταραχές. Η γέννηση του αδερφού μου με σύνδρομο Down και η οικονομική καταστροφή της οικογένειάς μου ήταν οι πιο ισχυρές. Μετέπειτα, στην ηλικία των 21 η ξαφνική απώλεια του μπαμπά μου αποτέλεσαι για ΄μένα την μεγαλύτερη τραυματική εμπειρία.

Ωστόσο θα ήταν άδικο να παραλείψω ότι μεγάλωσα μέσα σε ένα περιβάλλον αγάπης, κατανόησης και σεβασμού. Μέσα σε μία δεμένη οικογένεια με μία μητέρα - Ήρωα και έναν πατέρα - Bράχο κόντρα στις εκάστοτε αντιξοότητες.

Όλα αυτά, ήταν τα ερεθίσματα για να μπορέσω να εξελίξω την συναισθηματική μου νοημοσύνη σε αρκετά νεαρή ηλικία καθώς και την ψυχική ανθεκτικότητα.

Σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και εργάστηκα για περισσότερα από 15 χρόνια στον χώρο των πολυεθνικών εταιριών.

Το 2017, μετά τη γέννηση της μεγάλης μου κόρης και αφού επέστρεψα στη δουλειά, άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι κάτι δεν λειτουργεί “σωστά”.

Φαινομενικά η ζωή μου τη δεδομένη χρονική στιγμή ήταν υπέροχη. Με έναν εξαιρετικό σύζυγο, το μωρό μας, την υγεία μας, τις δουλειές μας, το σπίτι μας. Όμως κάτι έλειπε χωρίς να μπορώ να το προσδιορίσω. Στην πορεία αντιλήφθηκα πως ήταν το αντικείμενο της εργασίας μου, αλλά, ε, και; Ποιος είναι 100% ευχαριστημένος με τη δουλειά του, συλλογιζόμουν. Αλλά οι μήνες περνούσαν και όλο αυτό άρχιζε να βαραίνει και το τέλος της μέρας να με βρίσκει απογοητευμένη.

Και κάπου εκεί, ξεκινά η εσωτερική αναζήτηση, η πρώτη μου επαφή και τα αποτελέσματα του Coaching. Και αρχίζω να κάνω τα πράγματα διαφορετικά από ότι οι γύρω μου.

Στα 37 μου ολοκληρώνω τον πρώτο κύκλο σπουδών στο ΕΚΠΑ, ακολουθεί η πιστοποίησή μου ως Coach από τον ICF (International Coaching Federation) τον παγκόσμιο φορέα Coaching και ένα Δίπλωμα Θετικής Ψυχολογίας στην Πάντειο.

Ταυτόχρονα και εν μέσω περιόδων COVID, καραντίνας, γέννησης της δεύτερης μου κόρης, δημιουργώ μία σελίδα έμπνευσης και παρακίνησης σε Facebook και Instagram που την ονομάζω Life loves you. Ξεκινώ να πραγματοποιώ ατομικές και ομαδικές συνεδρίες, συμμετέχω σε Coaching δράσεις, συνέδρια και ως ενεργό μέλος και coach στην ομάδα των theSPEAKERS δημιουργώ workshops για ομάδες σε Ελλάδα και Κύπρο και παίρνω μέρος στα podcasts.

Στα 40 παραιτούμαι από την εργασία μου γιατί ανακαλύπτω ότι η ευτυχία είναι τελικά εσωτερική, προσωπική επιλογή και εγώ μέσα από αυτή βρήκα τον ανώτερο σκοπό μου.

Και σκοπός μου εφεξής είναι να βοηθήσω και εσένα να ξεπεράσεις περιοριστικές πεποιθήσεις, φόβους, ανασφάλειες, αλλά κυρίως την αντίσταση που έχεις απέναντι στην αλλαγή για να δημιουργήσεις τις σχέσεις και την ζωή που θέλεις.

Νίκος Βόπης


Ο Νίκος Βόπης είναι Ψυχοθεραπευτής και Διδάκτωρ Μοντέρνας Ψυχολογίας στο Yale University.

Κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα αλλά μοιράζει τη ζωή του ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ θέλοντας να εξελίξει την επιστήμη που υπηρετεί και να βάλει ένα μικρό λιθαράκι στην πρόοδο αυτής.

Η ακαδημαϊκή του πορεία ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο Πατρών όπου σπούδασε Φιλολογία με ειδίκευση στη Γλωσσολογία.

Έπειτα, συνέχισε την ακαδημαϊκή του καριέρα με μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο Imperial College, στον τομέα της Νευρογλωσσολογίας.

Αφού ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του πρόγραμμα ακολούθησε διδακτορικές σπουδές στην Αμερική, όντας από τους πρώτους Έλληνες που τα κατάφεραν εξασφαλίζοντας πλήρη υποτροφία από το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”.

Έγινε δεκτός από το Yale University όπου έμεινε για τέσσερα χρόνια ενώ ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της έρευνάς του, ταξίδεψε σε Αυστραλία και Ευρώπη επισκεπτόμενος πολλά ψυχιατρικά ιδρύματα, μελετώντας τη δομή του υποσυνείδητου σε χρόνια ψυχικά νοσούντες. Πλέον, εργάζεται ως υπεύθυνος Ψυχικής Υγείας στην παγκοσμίου φήμης ΜΚΟ Humanity Crew ενώ εξασκεί και το επάγγελμα του Ψυχοθεραπευτή ως ιδιώτης.

"Δεν μπορώ να σου εξαφανίσω τα προβλήματα
Μπορώ όμως να σου δώσω τα εργαλεία για να τα ξεπερνάς εσύ"

Είμαι εδώ να σε στηρίξω και να σε ενθαρρύνω στο δικό σου ταξίδι αυτοαποκάλυψης!


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ